tips voor een gezonde levensstijl
Dagritme Gezonde levensstijl Tips voor goede levensstijl

5 tips voor een gezonde levensstijl

Spread the love

Bij het beginnen van een gezonde levensstijl komt veel kijken. Zoals fitnessoefeningen, dagschema, eetschema’s en noem maar op. Wij geven in dit artikel de vijf basistips voor jullie om een gezonde levensstijl voort te zetten.

Voordat jullie beginnen met het hebben van een gezonde levensstijl krijgen jullie veel informatie over veel verschillende onderwerpen die onder fitness vallen. Dit kan zorgen voor onoverzichtelijkheid en daar willen wij jullie bij helpen.

Deze vijf tips zijn voor zowel beginnende als gevorderde fitnessers toe te passen in hun levensstijl. De tips die wij geven zijn:

  • Drink 1 liter water per dag. Water helpt je lichaam om te hydriateren. Water zorgt ervoor dat voedingsstoffen naar de cellen worden geleid en dat gifstoffen worden afgevoerd. Water helpt dus ons lichaam schoon en gezond te houden. Als het wat kouder is buiten is thee ook een goede aanrader.
  • Train consistent. Zorg ervoor dat je op vaste dagen naar de sportschool gaat. Hierdoor krijgen jullie een vast ritme en kunnen jullie spieren daaraan wennen. Ook kunnen jullie je resultaten monitoren en geef je je spieren voldoende hersteltijd.
  • Zorg voor genoeg slaap. Een goede nachtrust is essentieel, zowel voor sporters als voor niet-sporters. Zorg voor zeven tot acht uur slaap per dag. Gedurende je slaap herstelt je lichaam en verwerkt je lichaam de dag. Wij raden aan voor 23:00 uur te gaan slapen.
  • Eet gezond en genoeg. Leg de focus voornamelijk op voedingsproducten die puur, onbewerkt en gezond zijn. Let op de variatie van je eten, de hoeveelheid calorieën en de soorten voedingsstoffen die je binnenkrijgt.
  • Stel doelen op. Om jezelf uit te blijven dagen en je motivatie vast te houden raden wij aan doelen op te stellen binnen jullie fitness. Hierdoor is de kans veel groter dat jullie je gezonde levensstijl blijven voortzetten.

Wij hebben een ‘a day in our life’ video gemaakt die je op onze youtube kanaal kan vinden. Hier kunnen jullie zien wat wij ongeveer in een dag doen. Jullie kunnen een kijkje nemen achter schermen en kunnen zien hoe wij onze fitnesstraining, lunch en andere activiteiten verdelen in een dag. Hieronder de video:

Hebben jullie nog vragen over dit artikel? Stel deze gerust in de reacties!

Groetjes, Cheyenne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *