een pot pre-workout van XXL Nutrition
Creatine, magnesium en vitamines Fitness supplementen

Is pre-workout slecht voor je?

Spread the love

Jullie hebben deze term waarschijnlijk vaker voorbij horen komen, namelijk de pre-workout. Er zijn veel verschillende meningen over pre-workout. Wij willen jullie door middel van deze blog informatie geven hierover.

Allereerst is pre-workout geen must-have voor een goede training. Het helpt ons echter wel om alles uit een training te halen omdat wij meer focus en energie krijgen door pre-workout.

Pre workout bestaat uit cafeïne, beta-alanine, taurine, citrulline en creatine. Soms worden vitaminen, mineralen, en kruidenextracten toegevoegd. Als laatste worden er bij enkele pre-workouts zoetstoffen toegevoegd om de pre-workouts een smaak te geven, zoals mango of watermeloen.

Echter heeft pre-workout ook een hele hoop nadelen. Het kan namelijk rusteloosheid en een verhoogde hartslag veroorzaken. Hierdoor kunnen wij ons onrustig voelen. Ook slapen wij minder diep waardoor wij uiteindelijk minder goed herstellen van onze training. Deze negatieve bijwerkingen kunnen ervoor zorgen dat wij oververmoeid raken en dat onze fitnessjourney belemmert wordt. Dit is dus zeker iets om over na te denken.

Wij raden door de negatieve bijwerkingen aan om eerst goed de verpakking te lezen en na te gaan of jullie dit daadwerkelijk nodig hebben.

Indien jullie ervoor besluiten toch pre-workout te nemen, is het aan te raden dit niet voor elke training te gebruiken. Zorg voor een balans tussen de trainingen met en zonder pre-workout. Als je tijdens het gebruik toch merkt dat je lichaam steeds minder goed reageert op pre-workout is het belangrijk om een stim-break te doen. In deze break stop je met het gebruik van de pre-workout scoops en komt je lichaam hiervan tot rust.

De pre-workouts die wij aanraden zijn van Clean Nutrition. Deze hebben pre-workouts in verschillende smaken en zijn heel lekker! Daarnaast gebruiken de eigenaren van Clean Nutrition deze supplementen zelf ook. Dit geeft een betrouwbaarder gevoel.

Hebben jullie nog vragen over dit artikel? Laat deze aan ons weten in de reacties!

Groetjes, Demi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *