Creatine, magnesium en vitamines Fitness supplementen Proteïneproducten

De beste supplementen om fitter te worden en te blijven

Spread the love

De titel zegt het eigenlijk al, welke supplementen heb ik nodig als beginner om fitter te worden en te blijven? Dit is een vraag waar wij in het begin van onze fitnessjourney het antwoord niet op wisten. Na veel onderzoek en eigen ervaringen hebben wij de belangrijkste supplementen voor jullie op een rijtje gezet!

Allereerst is het voor een gezonde lifestyle belangrijk om te sporten en gezond te eten. Wij raden aan om hiernaast meerdere soorten supplementen aan te schaffen en toe te voegen aan je voedingsschema.
Let op! Deze supplementen zijn een toevoeging op je voedingsschema, en geen vervanging!

De supplementen die wij aanraden, worden hieronder verder uitgelegd:

Proteïne
Als eerste raden wij Proteïne aan om extra in te nemen. Proteïnepoeder helpt bij het spierherstel en de spiergroei van je lichaam. Door het trainen ontstaan er kleine scheurtjes in je spieren die je lichaam weer moet herstellen. De aminozuren in de eiwitten zorgen voor de spieropbouw en spierherstel van je spieren. Wij raden aan om binnen een uur na je training proteïne binnen te nemen.
Tip: De proteïnepoeder van Myprotein is erg goed, deze heet de Impact Whey Proteïn. Deze eiwitpoeder heb je in verschillende smaakjes en erg lekker!
Extra Tip: Voor de vegan mensen onder ons raden wij de proteïnepoeder van Orangefit aan omdat deze poeder vegan is. Daarnaast is deze verkrijgbaar in 5 verschillende smaken!

Magnesium
Magnesium is een mineraal dat veel doet voor ons lichaam. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat wij extra energie krijgen bij vermoeidheid. Ook speelt het een belangrijke rol bij behouden en bevorderen van soepele en sterke spieren, dit is natuurlijk super handig voor ons!

Creatine
Creatine zorgt ook voor een sneller herstel na intensieve inspanning. Deze zorgen ervoor dat de glycogeenvoorraden sneller aan worden gevuld en de spierschade vermindert na het trainen. Echter is er wel een nadeel voor de beginnende duursporters onder ons, creatine zorgt er wel voor dat je iets aankomt in gewicht. Aan de andere kant zorgt het er wel voor dat je meer kracht hebt voor bij het trainen.
Tip: Bij Myprotein heb je de Creatine Monohydraat Poeder. Deze is veganistisch, vegetarisch en glutenvrij. Je hebt deze in totaal 4 verschillende smaken en is daarnaast nog eens super lekker!

BCAA
BCAA is een supplement voor na het sporten. Door de maximale eiwitsynthese, recuperatie en opbouw van je spieren zorgt de BCAA voor een sneller spierherstel van ons lichaam. De BCAA pillen of poeder zijn minder essentieel dan de eerdergenoemde supplementen. Sporters die op een zeer hoge intensiviteit sporten hebben het meeste baat bij het innemen van BCAA. Daarom is deze supplementen voor hun wel aan te raden.
Tip: Van XXL Nutrition heb je de de BCAA 4:1:1 in wel drie verschillende smaken. Daarnaast is deze BCAA ten opzichten van andere aanbieders nog eens leuk te betalen!

Multivitamine
Vitamines zorgen voor een goede weerstand. Uiteraard zijn alle vitamines belangrijk voor ons lichaam. Voor alle sporters zijn vitamine B, vitamine C en vitamine D het belangrijkste om extra te slikken.
Tip: Wij raden de Women+Multivitamine van Cabau Lifestyle aan. Wij nemen deze zelf ook en waren erg tevreden, ook komen deze pillen in een super leuke verpakking!

Omega 3
Als laatst de Omega 3. Omega 3 heeft veel functies die goed zijn voor ons herstel na het sporten. Deze pillen zorgen voor een goede bloedtoevoer naar je spieren, bevorderen de spieropbouw en gaan verzuring tegen. Daarnaast beschermen ze ons ook nog tegen hart- en vaatziekten. Omega 3 zit vooral in visproducten. Als je vis niet zo lekker vind is het handig om deze pillen te slikken!
Tip: Ik haal deze pillen zelf bij de Kruidvat. Ze heten de Omega-3-visolie van het Kruidvat huismerk. Deze zijn ook leuk te betalen.

Hebben jullie nog vragen over dit artikel? Stel deze gerust in de reacties!

Groetjes, Demi